Dit was het Fizi Jaarevent 2024!

In een uitverkocht Hotel De Werelt kwamen we op 25 en 26 september 2024 met meer dan 400 zorgfinancials samen. Wat kunnen we weer terugkijken op een geweldig Fizi Jaarevent.

Bekijk de aftermovie

Dag 1

Na de aftrap van Fizi-voorzitter Jorrit Wigchert en dagvoorzitter Hans Oosterkamp startte de eerste dag van het Fizi Jaarevent met twee sprekers over het belang van samenwerken.

Thomas Groenewoud over de Zeeuwse zorgcoalitie: de samenwerking was een weg van de lange adem en bouwen. Hij gaf de deelnemers mee: investeer in het begin veel in de relatie. Trek op de kaart een cirkel om de directe omgeving van je organisatie, kijk welke zorginstellingen in de buurt zitten en leer ze kennen.

Jos Adriaans gaf tijdens zijn sessie drie concrete voorbeeld van samenwerken in de regio:

  1. Oplossing voor zzp’ers: attractief werkgeverschap
  2. Oogdruppelbril
  3. Being digital: anders werken in de zorg

Beide sprekers benadrukken dat financials een andere rol moeten pakken dan ze gewend zijn, dat ze meer buiten de eigen organisatie moeten kijken en met meer aandacht voor het bouwen van relaties en netwerken.

In de semi-plenaire sessies nam Jaap Postma de deelnemers mee in de kunst van het reflectief luisteren. Marjet Veldhuis sprak over het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid als zorgfinancial dat zal leiden tot nieuwe initiatieven. Klein beginnen, groot eindigen.

We sloten de dag met veel energie en plezier af met een mystery guest. Deze sessie ging over samenwerken, netwerken, relaties leggen en verbinding maken. De middag eindigde in een hilarische chaos met een groot netwerk van wol.

Dag 2

De tweede dag van het Fizi Jaarevent begon feestelijk met het uitroepen van de Young Financial van het jaar. Er waren drie fantastische finalisten van zeer hoog niveau: Joost de Boer, Mike Mennen en Chrystal Huberts. Ze verdienden alle drie de titel, maar uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn: Chrystal Huberts! Van harte gefeliciteerd!

Theo Eysink nam ons mee in de digitale en culturele transformatie van de zakelijke markt binnen KPN en de sessie met Mirella Minkman ging over strategisch samenwerken in de zorg en hoe je als financial kunt kijken naar wat samenwerking oplevert. Wat KPN heeft gedaan op het gebied van transformatie, is ook zo toepasbaar in de zorg. We lopen feitelijk tegen de zelfde dingen aan. Kortom, laten we vooral van elkaar leren en de goede dingen doen!

Hierna nam Michelle van Tongerloo het podium over. Wat een indrukwekkend presentatie! We hebben een zorgsysteem waar mensen keihard buiten de boot vallen, tegen muren van bureaucratie oplopen. Dit werd geïllustreerd met schrijnende praktijksituaties waarvan je zou verwachten dat die in Nederland niet zouden mogen bestaan. De zaal werd er stil van… Voldoende stof tot nadenken en te bespreken in de pauze. Na de lunch verspreidden de deelnemers zich over verschillende workshops.

De laatste spreker op ons jaarevent was Marijn de Vries. Zij deelde haar ervaringen in het dameswielrennen en liet zien hoe wielrenners samenwerken in het peloton om te komen tot een ‘sprinttrein’, met het doel om de sprinter en de ploeg de overwinning te bezorgen. Mooie beelden vanuit het peloton lieten zien hoe een ogenschijnlijke chaos uiteindelijk een treintje wordt door een uitstekende samenwerking en opoffering in het teambelang: de overwinning.

Het Fizi Jaarevent 2024 was niet alleen informatief en leerzaam, maar ook ontzettend gezellig! Er was voldoende ruimte om elkaar te spreken of om bijvoorbeeld goede ideeën te schrijven op de puzzelstukken voor het ideeënbouwwerk. Samen bouwen, samen slimmer! Het waren twee fantastische dagen! En wat is het ons op deze dagen duidelijk geworden dat we elkaar moeten opzoeken om van elkaar te leren en samen te werken.

Het laatste nieuws

Young Financial Chrystal Huberts blaakt van enthousiasme

‘Toen ik nog als fysiotherapeute werkte, dacht ik altijd dat business controller een saai kantoorbaantje zou zijn, niks voor mij....

Chrystal Huberts wint verkiezing Young Financial 2024

Chrystal Huberts wint de verkiezing Young Financial van het jaar 2024. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Fizi, beroepsvereniging zorgfinancials, in...

Jeugdzorg krijgt eigen sector binnen Fizi

Binnen de Jeugdzorg is veel gaande; we kennen allemaal de berichten in de media over wachtlijsten en het tekortschieten van...