Jeugdzorg krijgt eigen sector binnen Fizi

Binnen de Jeugdzorg is veel gaande; we kennen allemaal de berichten in de media over wachtlijsten en het tekortschieten van hulp aan jongeren.

Daarnaast spelen grote onderwerpen die zorgfinancials binnen de jeugdhulpverlening raken, zoals:

Nieuwe sector Jeugdzorg

Al deze uitdagingen vormen een goede reden om de Jeugdzorg een grotere plek te geven binnen Fizi (tot dit moment viel jeugdzorg nog onder de paraplu van de sectoren GGZ en GZ binnen Fizi). Fizi-voorzitter Jorrit Wigchert kondigde tijdens het Fizi Jaarevent in Lunteren aan dat het bestuur van Fizi van mening is dat de sector specifieke aandacht verdient en daarom besloten heeft om Jeugdzorg als nieuwe sector toe te voegen aan de bestaande vier sectoren binnen de vereniging (ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en verpleging, verzorging & thuiszorg). Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Fizi doet dit in samenwerking met partijen als Jeugdzorg Nederland, Ketenbureau Sociaal domein en Jeugdautoriteit.

Dit betekent dat Fizi ook bijeenkomsten zal organiseren die helemaal gericht zijn op financials die werkzaam zijn binnen organisaties die jeugdzorg verlenen. Om dit te handen en voeten te geven is een initiatiefgroep Jeugdzorg samengesteld, bestaande uit Frans Stark, Aafke Zwart, Kees Hummelen, Bert Barkhof en Andre van der Bilt (niet op de foto), die zich zal inzetten om de nieuwe sector Jeugdzorg invulling te geven.

Met de nieuwe sector Jeugdzorg zet Fizi weer een stap in het verwezenlijken van haar missie: een betaalbare, toegankelijke en duurzame zorg.

Het laatste nieuws

Dit was het Fizi Jaarevent 2024!

In een uitverkocht Hotel De Werelt kwamen we op 25 en 26 september 2024 met meer dan 400 zorgfinancials samen....

Young Financial Chrystal Huberts blaakt van enthousiasme

‘Toen ik nog als fysiotherapeute werkte, dacht ik altijd dat business controller een saai kantoorbaantje zou zijn, niks voor mij....

Chrystal Huberts wint verkiezing Young Financial 2024

Chrystal Huberts wint de verkiezing Young Financial van het jaar 2024. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Fizi, beroepsvereniging zorgfinancials, in...